Gunung Tampomas Miboga Sasakala Anu Diwariskeun Turun Temurun Nepi Ka Ayeuna

- Senin, 14 November 2022 | 21:47 WIB

TiNewss.Com - Gunung Tampomas mangrupakan salah sahiji gunung nu aya di Wewengkon Sumedang Jawa Barat

Baheula mah ieu Gunung Tampomas teh diaranan Gunung Gede.

Kacaritakeun aya hiji gunung anu ngaluarkeun sora anu ngaguruh pikakeueungeunnana, tina  puncakna kaluar haseup campur lebu anu hurung silalatuan

Ieu gunung kawas - kawas arek bitu rahayat Sumedang harita pohara rareuwaseuna, sasatoan oge tuluy lalumpatan di lamping gunung,  henteu eta hungkul aya lini anu kacida gedena disabudeureun Gunung Gede, kumaha balukarna lamun eta gunung bener bener bitu.

Baca Juga: Kiat Sukses Menghadap Tes CPNS 2022 : Pergunakan Strategi Dengan Baik

Teu kacatur saha anu jeneng ais pangampih papayung agung nagara, kanjeng raja pohara toweksana ka rahayat wedi asih sarta wijaksana atuh da can ge kalaporan, anjeunna parantos uningaeun kumaha tagiwurna rahayat.

Anjeuna teras ngemutan sangkan bisa nyalametkeun rahayatna, anjeuna teras nyepi di hiji kamar seja mujas medi neneda pituduh ti para dewa susuganan ku jalan kitu anjeuna tiasa mangadep ka hyang Tunggal dipasihan pituduh pikeun nyalametkeun rahayatna

Kucengeng cengengna nu mangadep, maksad kanjeng raja tinekanan.

Baca Juga: Harga Bahan Pokok di 3 Pasar Tradisional Sumedang, per 14 November 2022

Halaman:

Editor: Rauf Nuryama

Tags

Artikel Terkait

Terkini

Sesuai Kemampuan

Sabtu, 10 Desember 2022 | 12:05 WIB

Pengertian Isra Miraj

Senin, 28 Februari 2022 | 14:07 WIB

Gunem Catur : Minyak Goreng Langka jeung Mahal

Senin, 31 Januari 2022 | 14:25 WIB

Ibu Kota Nusantara jeung Pemulihan Ekonomi Nasional

Minggu, 23 Januari 2022 | 20:06 WIB
X