• Minggu, 5 Desember 2021

Tol teh Ibarat Telepon, Panyambung jeung Pamisah

- Senin, 20 September 2021 | 07:35 WIB
Tol Ibarat Pemisah
Tol Ibarat Pemisah




Kiwari ka Jakarta cukup sababaraha jam. Asup ka tol Cileunyi, teu sawatara lila geus nepi deui ka Jakarta. Teu nepi ka terminal Cililitan atawa ka Kampung Rambutan heula lamun mawa mobil sorangan mah, langsung bisa nepi kanu dituju.





Tol bisa ngadeukeutkeun waktu tempuh, lain ngadeukeutkeun jarak. Da ari jarakna mah angger, ngan waktu tempuh jadi sakeudeung.





Mimita aya tol teh, nyaeta tok Jagorawi. Ayeuna mah ti Papua ka Papua Barat oge aya tol. Padahal baheula mah ku asa pamohalan aya tol. Tapi ku kahayang nu ngagugudur pamingpin urang, akhirna jalan trans Papua teh ngawujud.





Tapi kitu tea, ku alatan jalan tol, bisa nyambungkeun jeung bisa misahkan.





Bareto barudak masih sok ulin babarengan da sakampung. Kampungna Pasigaran. Maen ucing sumput, maen kaleci, atawa sholat magrib teh sok babarengan di tajug nu sarua. Tapi saprak aya jalan tol, kabiasaan eta jadi leungit. Asa jauh pisan ku ayana tol teh, komo lamun teu dipangnyieunkeun jalan penghubung.

Halaman:

Editor: Asep D Darmawan

Terkini

Halu dan Tikukur

Rabu, 1 Desember 2021 | 07:27 WIB

Pariwisata dan Parkir

Minggu, 21 November 2021 | 08:14 WIB

Nge-Branding itu Tidak Mudah, Kawan!

Sabtu, 6 November 2021 | 19:52 WIB

Normal atau Serasa Normal

Minggu, 3 Oktober 2021 | 20:47 WIB

Perubahan Warisan Budaya Jatigede

Sabtu, 25 September 2021 | 15:54 WIB

Kekuatan Imajinasi

Selasa, 21 September 2021 | 07:26 WIB

Tol teh Ibarat Telepon, Panyambung jeung Pamisah

Senin, 20 September 2021 | 07:35 WIB

Imajinasi, Pengetahuan dan Pencapaian

Minggu, 19 September 2021 | 09:08 WIB

Sistem Giliran Ojek Pangkalan dalam Organisasi

Selasa, 14 September 2021 | 07:06 WIB

Cilor, PTM dan PTMT

Jumat, 3 September 2021 | 07:00 WIB

Banjir dan Kemandirian

Kamis, 2 September 2021 | 07:00 WIB

Tunggul Hideung dan Mimpi

Rabu, 1 September 2021 | 08:26 WIB

Sumedang Pasti Bisa, Manajemen Sentuhan Hati

Sabtu, 28 Agustus 2021 | 05:00 WIB

Waspada!

Kamis, 26 Agustus 2021 | 07:00 WIB

PPKM versus Merdeka

Selasa, 24 Agustus 2021 | 06:52 WIB

Mati Ketawa ala Ganjar, Mau Sindir Siapa?

Sabtu, 21 Agustus 2021 | 06:56 WIB
X