• Minggu, 5 Desember 2021

Tol teh Ibarat Telepon, Panyambung jeung Pamisah

- Senin, 20 September 2021 | 07:35 WIB
Tol Ibarat Pemisah
Tol Ibarat Pemisah




Jadi telepon teh bisa ngahijikeun, bisa oge ngajauhkeun. Bisa nyambungkeun atawa bisa oge misahkeun.





Nah tol oge sarua. Jalan tol bisa nyambungkeun, bisa oge misahkeun.





Kabayang baheula lamun ti Sumedang ka Jakarta, sok naek beus Medal Sekarwangi. MS (baca: em es), ngaranna. Eta beus jalanna ka Cileunyi tuluy ka Cianjur, ngaliwatan Bogor bras nepi ka Jakarta. Lilana bisa sapoe jeprut, komo lamun ditambah macet di Puncak.





Kabayang nu jual asong rabul, silih ganti. Nu ngamen gunta ganti, nu mabok perjalanan dikeresekan hideung, bau kesang nu ngaliwat atawa tatanga sabangku tea, sagala aya. Komo lamun panas entrang-entrangan, kacida hareudang bayeungyangna. Kumplit. Sagala rasa aya, nepi ka bau minyak angin kayu putih ngahiliwir, ti bapa-bapa nu mimiti lieur mabok perjalanan.





Jalan panjang berliku teh aya romantismeuna. Kiwari tingal kenangan. Jati kasilih kujunti. Jalan panjang berliku nu pinuh romantika tadi, eleh ku jalan tol.

Halaman:

Editor: Asep D Darmawan

Terkini

Halu dan Tikukur

Rabu, 1 Desember 2021 | 07:27 WIB

Pariwisata dan Parkir

Minggu, 21 November 2021 | 08:14 WIB

Nge-Branding itu Tidak Mudah, Kawan!

Sabtu, 6 November 2021 | 19:52 WIB

Normal atau Serasa Normal

Minggu, 3 Oktober 2021 | 20:47 WIB

Perubahan Warisan Budaya Jatigede

Sabtu, 25 September 2021 | 15:54 WIB

Kekuatan Imajinasi

Selasa, 21 September 2021 | 07:26 WIB

Tol teh Ibarat Telepon, Panyambung jeung Pamisah

Senin, 20 September 2021 | 07:35 WIB

Imajinasi, Pengetahuan dan Pencapaian

Minggu, 19 September 2021 | 09:08 WIB

Sistem Giliran Ojek Pangkalan dalam Organisasi

Selasa, 14 September 2021 | 07:06 WIB

Cilor, PTM dan PTMT

Jumat, 3 September 2021 | 07:00 WIB

Banjir dan Kemandirian

Kamis, 2 September 2021 | 07:00 WIB

Tunggul Hideung dan Mimpi

Rabu, 1 September 2021 | 08:26 WIB

Sumedang Pasti Bisa, Manajemen Sentuhan Hati

Sabtu, 28 Agustus 2021 | 05:00 WIB

Waspada!

Kamis, 26 Agustus 2021 | 07:00 WIB

PPKM versus Merdeka

Selasa, 24 Agustus 2021 | 06:52 WIB

Mati Ketawa ala Ganjar, Mau Sindir Siapa?

Sabtu, 21 Agustus 2021 | 06:56 WIB
X